Shop navigation

Plancha's

Momenteel hebben wij de plancha's van Forge Adour niet meer op voorraad in onze winkel. Deze kunnen wel nog steeds besteld worden bij ons. Voor verdere informatie verwijzen we U graag door naar de website van Forge Adour.

http://forgeadour.com/belgique/nl/

 

Bakken op een plancha is bakken op een plaat die verhit wordt aan hoge temperaturen (300 - 330°) waarop u verschillende soorten voedingsmiddelen kan bakken via direct contact.
Deze plaat kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, schept gezelligheid en brengt u in vakantiestemming.

Een gezonde dieetkeuken

De plancha onttrekt het vet uit het voedsel en vraagt ook weinig toegevoegd vet tijdens het bakken zodat het eten gegrild wordt zonder aan te branden.
Bovendien blijft de smaak en de gunstige werking van de ingrediënten behouden. Ideaal dus voor wie niet enkel bekommerd is om zijn gezondheid maar ook om zijn figuur, aangezien het vet vervliegt.

Een gevarieerde keuken

Met de plancha kan u gerechten bereiden van voorgerecht tot dessert zoals vis, vlees, groeten en fruit en dit achtereenvolgens.
Deze manier van koken biedt tal van troeven en laat toe om 'à point' dicht te schroeien en uw voedingsmiddelen subtiel te karameliseren zonder te deneutraliseren.
Gebakken in hun jus, behouden ze hun smaak en zijn ze mals maar ook knapperig.

Een snelle keuken

10 minuten volstaan om de plancha maximaal te verwarmen en aan de slag te gaan. Nadien kan u de baktemperatuur aanpassen in functie van de ingrediënten. Het bakken zelf gaat heel snel, in een paar minuten tijd. Aangezien de baktijd van de ingrediënten korter is, behouden deze meer hun vitaminen en vezels dan wanneer ze lang bakken.

Een feestelijke keuken

Met een plancha kan u alle voedingswaren in een gezellige sfeer bakken, van aperitief tot dessert, van simpele bereidingen tot echte culinaire creaties.
Naargelang de grootte van de plancha, kan u uw vrienden en familie uitnodigen in beperkte of grote kring.

Iberische oorsprong

De plancha vindt zijn oorsprong in Spanje in de 19de eeuw waar deze gebruikt werd tijdens feesten.

Geen product gevonden